Er du klar?

Før du i det hele tatt begynner å søke etter utdanning som barnehagelærer, er det utrolig viktig at du tenker over hva du har tenkt å begi deg ut på. Jobben som barnehagelærer er ikke for alle, som vi har nevnt flere ganger her på nettsiden. Les gjennom våre forskjellige beskrivelser, og sett deg ned (alene) for å veie opp alle mulighetene som ligger foran deg. Om du brenner for dette og er helt sikker på at barnehagejobben er for deg, er det bare å gjøre deg klar til en fantastisk fremtid med hundrevis av små fans.

Så lenge du har generell studiekompetanse fra videregående skole, eller en utdanning innen barne- og ungdomsfag, er det kjempelett å komme seg inn på utdanningen som barnehagelærer. Du har utallige muligheter for å studere til denne jobben, overalt i landet. Bor du i Oslo, har du flere forskjellige skoler å velge mellom. Høyskolen i Oslo byr på bachelorutdanning over 3 år med rimelig lave krav til opptak – her legges det større fokus på deg som person, din personlighet og lignende. Dette er en generell barnehagelærerutdanning som lar deg jobbe på alle private og offentlige barnehager etter minimalt med praksis. Man har også Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo som alternativ. Siden dette er en privatskole, koster det en del å gå igjennom den 3 år lange studien, men her får du steinerpedagogikk blant ferdighetene. Med dette på CV-en vil du alltid ha mange jobbmuligheter – ikke bare i Norge, men også i utlandet.

Vil du ta til deg maksimalt med kunnskap om strukturen i barnehager, om ungenes psykologi og lignende, samt en dypere forståelse for bransjen generelt, er DMMH ditt beste alternativ. Dronning Mauds Minne Høyskole i Trondheim er landets desidert beste skole for utdanning av barnehagelærere. Fordelen er at du får en bredere utdanning med vekt på diverse ting som også ser bra ut på CV-en og garanterer deg en spennende stilling fra starten. Blant annet er flerkulturell forståelse, friluftsliv og håndverk veldig populære retninger innen barnehagelærerutdanning som DMMH i Trondheim er eksperter på. Her kan du også ta et årsstudium innen meninghetspedagogikk, som er et ypperlig tilskudd innen videreutdanning.

For å komme inn på en av disse skolene, må man søke utdanning så tidlig som mulig. Dette kan du gjøre på nettet, eller ved å ta kontakt med de ulike skolene. Legg forresten merke til at du kan søke støtte til utdanningen dersom du allerede jobber i barnehage (for eksempel som barnehageassistent). Dermed slipper du å ta opp studielån og lignende – du kan også ta utdanningen på deltid hvis du vil fortsette å jobbe mens du tar etterutdanning.

Finn studieplass

Uansett om du vil flytte fra hjembyen eller ikke, kan du enkelt finne en passende studieplass. Utdanning.no har en fin oversikt med de ulike skolene som tilbyr barnehagelærerutdanning, og siden du kun trenger generell studiekompetanse kan du velge helt selv hvor du vil studere. Husk at tidsfristen for å søke om utdanningen er i april – vi anbefaler at du søker allerede i februar, for å få svar så raskt som mulig. Når du får «grønt lys», er det bare å gjøre seg klar til 3 fantastiske år. Det kan gjerne ta litt tid å samle sammen alle dokumenter du trenger for å søke, samt en sammenligning av poengene fra videregående skole. Du finner all informasjon om de ulike søknadene på hjemmesiden til skolen du velger. Vi anbefaler selvsagt Steinerhøyskolen og DMMH, men de statlige høyskolene er også spennende steder der du straks vil møte mange meningsfeller.

Norge trenger barnehagelærere, og staten legger til rette for en positiv opplevelse for alle som studerer til dette fantastiske yrket. Slapp av, og fokuser på fremtiden din mens staten tar seg av utgiftene. Innen kort vil du allerede være på god vei mot den trolig mest eventyrlige jobben i verden.